Nederlander filmpt python die hyena verslindt

Een video van de Nederlandse webdesigner Jos Bakker is momenteel een hit op YouTube en heeft ook de aandacht van een aantal Amerikaanse sites getrokken. Het op de Keniaanse Masai Mara opgenomen filmpje  toont hoe een uit de kluiten gewassen Afrikaanse rotspython een gevlekte hyena in een dodelijke wurggreep houdt en langzaamaan naar binnen werkt. Zeker geen alledaags tafereel, want een hyena staat niet zo gek vaak op het menu van de grote wurgslangen. De reden daarvoor is duidelijk: de gevlekte hyena is zelf een vervaarlijk roofdier dat met een gerichte beet de schedel van een python kan splijten. De slang in de video moet dus wel een uitzonderlijk goede jager zijn, want het is geen sinecure om een van de slimste en krachtigste roofdieren op de Afrikaanse savanne te verrassen.

Lees ook:Noord-Hollandse hyena is herdershond
Lees ook:Hyena bijt jongen in gezicht
Lees ook:Hyena’s gebruiken bacteriën ter communicatie
Lees ook:Hyena geboren in Amersfoort
Lees ook:Hyena’s met hoge status leven langer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.