Hyena geboren in Amersfoort

Voor het eerst in tien jaar is een jonge hyena geboren in het Dierenpark in Amersfoort. De Nederlandse dierentuin is coördinator van het Europese fokprogramma van de gevlekte hyena (Crocuta crocuta). De geboorte van het jong voelt voor het dierenpark als een bekroning op het werk. De pup is het eerste jong van moeder Osaghie en vader Balai. Het hyenavrouwtje heeft zelf een hol gegraven in het buitenverblijf waar het jong in de nacht van 8 december is geboren. Gevlekte hyena’s worden in de populaire cultuur vaak afgeschilderd als laffe booswichten, maar zijn in werkelijkheid behalve aaseters ook uitstekende jagers die alleen maar doen wat nodig is om te overleven in het wild.

Lees ook:Hyenapup Amersfoort overleden
Lees ook:Hyena’s gebruiken bacteriën ter communicatie
Lees ook:Noord-Hollandse hyena is herdershond
Lees ook:Hyena’s met hoge status leven langer
Lees ook:Hyena bijt jongen in gezicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.