Categorie: "Huisdieren"

Man doodgebeten door eigen hond tijdens interview

266px-StaffieFoto: Wikimedia Commons/publiek domein

Een 41-jarige Londenaar is doodgebeten door zijn eigen hond terwijl hij, in het kader van een documentaire, een interview gaf aan medewerkers van de BBC. De man werd door zijn staffordshire-bullterriër bij de nek gegrepen. De medewerkers van de BBC alarmeerden daarop de hulpdiensten. De man werd meegenomen naar het ziekenhuis, waar hij twee uur later alsnog overleed aan zijn verwondingen. De man was voor het incident al bekend bij de politie, die het adres al eerder had bezocht. De hond van de man is door de politie in beslag genomen. De BBC wil niet zeggen waar de geplande documentaire, waar het interview deel van uitmaakte, over gaat. “We zijn op de hoogte van het incident, maar geven voorlopig geen commentaar aangezien het onderzoek nog gaande is”, aldus een woordvoerder van de Britse staatsomroep.

Vrouw doodt puppy’s en stopt ze in de vriezer

De Engelse hondenfokker Margaret Peacock heeft op gruwelijke wijze negen puppy’s om het leven gebracht. Ze wilde dat een arts de puppy’s in zou laten slapen omdat de ouderhonden broer en zus waren, maar die weigerde omdat de hondjes niets mankeerde. Daarop besloot ze zelf maar om het heft in handen te nemen. Peacock stopte acht puppy’s in de vriezer, waarna ze de praktijk opbelde. “De pups  liggen nu tien minuten in de vriezer en zijn nog niet dood”, zei ze. Twee dagen later dumpte Peacock de zak met dode puppy’s voor de praktijk. Bij een huiszoeking werd ook nog een negende puppy gevonden. Die was doodgeslagen met een blikopener.

Pitbulle redt jongen van verdrinkingsdood

Foto: Dante Alighieri, Wikimedia Commons/CC BY-SA 3.0

American_Pit_Bull_Terrier_-_SeatedPitbulls (een verzamelnaam voor meerdere hondenrassen met bepaalde gemeenschappelijke kenmerken) zijn honden die meestal negatief in het nieuws komen, vooral omdat sensatiemedia zich graag op verhalen over bijtincidenten storten als vliegen op een stuk zoet fruit. Maar in de Australische deelstaat New South Wales heeft een pitbull het nieuws gehaald omdat de hond een negenjarig jongetje redde van de verdrinkingsdood. Het jongere broertje van de jongen overleed wel. De moeder van de twee kinderen had aan een vriendin verteld dat ze de twee kinderen ‘moest verdrinken’. Uiteindelijk nam ze de jongens naar de rivier Murray om hen kopje onder te duwen.

Hond levend begraven in Engeland

Twee mannen uit de Engelse plaats Middlesbrough zijn gisteren veroordeeld voor een wanstaltig staaltje dierenmishandeling. Ze hadden een hond een spijker door de kop geslagen en het dier daarna levend begraven. De jankende terriër werd in het bos door voorbijgangers opgemerkt. Het dier was dusdanig gehavend dat er voor de dierenarts niets anders opzat dan het dier te laten inslapen. Op röntgenfoto’s was te zien hoe een spijker door de schedel van de hond was geslagen. De daders, mannen van 59 en 60 jaar oud, zeiden dat ze de hond met behulp van de spijker hadden willen doden. Het zestien jaar oude dier was blind en de eigenaar, de man van 59, kon de rekening voor een spuitje bij de dierenarts niet betalen, meldt de nieuwssite GazetteLive. Het was niet zijn bedoeling de hond te martelen, zei zijn advocaat (hoe kun je ‘s nachts slapen als je types die een dergelijke daad begaan uit vrije wil verdedigt). De rechter ging niet mee in de redenering van de raadsman en sprak over een barbaarse daad.

Tilburgse kat teruggevonden in Oostenrijk

Tuingast-300x192De kat Pepper, die een half jaar terug verdween in Tilburg, is onverwacht opgedoken in het Oostenrijkse plaatsje Aschbach-Markt. Daarmee heeft het beestje een reis van ongeveer 950 kilometer gemaakt. De Oostenrijkse dierenbescherming heeft geen idee hoe het dier de enorme afstand heeft weten te overbruggen. Vermoedelijk is de kat in een vrachtwagen terechtgekomen. De kat werd door een jager gevonden, zo meldt de Oostenrijkse omroep ORF.

Dode, zieke en verwaarloosde dieren in Rotterdamse dierenzaak

Inspecteurs van de NVWA en de Dierenbescherming hebben in een dierenwinkel in Rotterdam verschillende dode en zieke dieren aangetroffen. De dieren zaten in smerige hokken en hadden te weinig voer en water. Een aantal hokken zat bovendien zo vol dat de dieren zich amper konden bewegen, stelt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Bij eerdere inspecties bleek ook al dat er veel mis was met de dierenwinkel. De eigenaar van de zaak houdt zich volgens de inspectie ook niet aan administratieve verplichtingen die gelden voor de handel in dieren.

Man laat honden uit op de snelweg

Een man is zondagmiddag aangehouden omdat hij zijn honden uitliet op de A67 bij de Noord-Limburgse plaats Helden. Rijkswaterstaat maakte hier melding van en plaatste foto’s van de man en zijn honden. De man was volgens regionale omroep L1 al een kwartier aan de wandel op de snelweg toen de politie hem opmerkte. Hij wandelde op de vluchtstrook richting Venlo.

Canadese huisbaas cel in voor doden van hond huurders

Foto: Robbebol, Wikimedia Commons/CC BY-SA 3.0

Border_Collie_Teef_Lilie

Een Canadees die op gruwelijke wijze een hond vermoordde, moet een jaar de cel in. De 34-jarige man bewerkte de bordercollie van zijn huurders met een bijl en een mes. De man ontbrande zo’n twee jaar geleden in woede omdat een gezin dat bij hem inwoonde te laat zou zijn geweest met het betalen van huur, meldt de Canadese omroep CBC. Bovendien verkeerde hij in de veronderstelling dat hij was bestolen door diezelfde huurders. Daarop joeg hij de hond van het gezin de tuin in en vierde hij zijn bloeddorstige driften bot op het arme dier. De bordercollie werd eerst geslagen met het botte eind van een bijl en later in de nek gesneden met een mes.

Bruine beer en bizon voortaan huisdier af

BizonAltijd al gedroomd van een bruine beer of bizon in de tuin? Dan heb je binnenkort pech. Staatssecretaris Van Dam heeft het lijstje met zoogdieren die als huisdier mogen worden gehouden namelijk flink ingekort. Per 1 juli worden 153 van de momenteel 276 gehouden soorten geschrapt. Van Dam verbiedt het houden van de dieren omdat het gaat om soorten een gevaar kunnen vormen voor hun omgeving of omdat het welzijn van die dieren niet kan worden gegarandeerd.

Man gewond en honden gedood bij schietincident Wernhout

Een man is zondag gewond geraakt in het Noord-Brabantse Wernhout toen hij werd gebeten door zijn twee vechthonden. De twee honden zijn vervolgens doodgeschoten door zijn vrouw. Het stel was aan het wandelen met hun honden toen de twee dieren ruzie met elkaar kregen. Toen de man tussenbeide wilde komen, werd hij door beide honden tegelijk aangevallen.