Categorie: "Huisdieren"

Franse vrouw opgegeten door haar eigen honden

Foto: Caronna, Wikimedia Commons/CC BY-SA 3.0

Female_Malinois_2005-01-29Een alleenstaande, zestigjarige vrouw uit het Franse Rouvray blijkt te zijn opgegeten door haar zes Mechelse herders. Dat melden verschillende Franse media vrijdag. De politie vond afgelopen dinsdag een menselijke schedel en een aantal beenderen toen ze het appartement van de vrouw binnengingen. De agenten kwamen af op een melding van buurtbewoners, die zeiden dat zij de vrouw en haar honden al drie weken niet hadden gezien. Ook beantwoordde ze al een tijdlang geen oproepen meer. Toen de agenten de deur openden, troffen ze vijf hongerige honden aan.

Wandelaars zien hoe loslopende honden ree verscheuren

Twee loslopende honden hebben woensdagmiddag op de Brunssummerheide een ree opgejaagd en na een korte achtervolging doodgebeten. Het tafereel speelde zich af voor het oog van diverse wandelaars. De buik van de door de honden belaagde ree was vrijwel volledig opengescheurd. In tegenstelling tot katten, die hun prooi meestal doden met een beet in de nek, gaan hondachtigen voor de buikstreek en doden ze hun prooi meestal door de buikwand van het slachtoffer open te scheuren. Het prooidier bloedt op die manier relatief snel dood. Woordvoerster José Hermens van Natuurmonumenten, eigenaar en beheerder van het natuurgebied, heeft het incident woensdagavond bevestigd.

Amerikaanse hond sterft na beschermen van baasjes tegen beer

Foto: Twitter

DVy5FrQXcAA1aYiDe hond Pete (zie foto), een Engelse setter, is overleden nadat hij zijn baasjes probeerde te beschermen tegen een zwarte beer. Dat meldt Skynews dinsdag. Pete was zondag aan het wandelen in de Amerikaanse staat New York samen met andere honden en baasjes toen de groep werd verrast door een zwarte beer. Pete beschermde de rest door de geagiteerde beer af te leiden, maar liep hierbij ernstige verwondingen op.

Prehistorische mens was al dol op hondenpups

De emotionele band tussen mens en hond heeft een veel oudere oorsprong dan altijd werd gedacht. Al ruim veertienduizend jaar geleden zorgden jagers en verzamelaars voor zieke puppy’s, ook als de dieren verder geen ‘praktische’ functie vervulden. “Tot nu toe werd gedacht dat wolven uitsluitend zijn gedomesticeerd om te kunnen helpen bij jacht, transport en bescherming van nederzettingen”, zegt dierenarts en wetenschapper Luc Janssens. In zijn promotieonderzoek aan de Universiteit Leiden presenteert Janssens ‘het eerste bewijs dat de prehistorische mens ook honden hield om emotionele redenen’. Janssens trekt deze conclusie na het bestuderen van een graf dat ruim honderd jaar geleden werd gevonden nabij de Duitse stad Bonn. De vindplaats is het oudste bekende graf waarin honden samen met mensen zijn begraven.

Kamermeerderheid wil katten verplicht laten chippen

Tuingast-300x192Katten moeten net als honden verplicht een chip krijgen. Regeringspartij D66 wil met de maatregel het aantal zwerfkatten terugdringen. De partij zegt steun van een meerderheid van de Tweede Kamer te hebben. Met een chip kan een eigenaar van een kat sneller worden teruggevonden. Daarnaast doden zwerfkatten per jaar ook miljoenen vogels. De Dierenbescherming steunt het voorstel van D66. ”Het plan  zorgt er uiteindelijk voor dat mensen zich bij de aanschaf van een kat bewuster zijn van hun zorgplicht en voorkomt mogelijk ook dumpen”, aldus de organisatie.

Ruim tweehonderd verwaarloosde pups gevonden in Tsjechië

Bij een fokker in Tsjechië zijn meer dan tweehonderd zwaar verwaarloosde honden bevrijd. De honden, waaronder veel chihuahua’s, werden aangetroffen in een oude eengezinswoning in de plaats Kamenice nad Lipou. De dieren zijn naar asiels in het hele land overgebracht. De veterinaire inspectie SVS bestempelde het incident als “buitengewoon ernstig.” De honden leefden in hun eigen uitwerpselen en hadden veel last van huid- en parasitaire ziekten.

Britse man gedood door eigen python

AAv7W5sFoto: Facebook

De 31-jarige Brit die vorig jaar dood werd gevonden in zijn slaapkamer in Hampshire blijkt te zijn gedood door zijn eigen python. Dat blijkt uit maandenlang onderzoek van de lijkschouwer. Eind augustus werd Dan Brandon dood aangetroffen door zijn moeder. Hij was door verstikking om het leven gekomen. Het is niet meteen duidelijk wat de rol van zijn python daarbij was. Nu blijkt dat Tiny (’Kleintje’), een tijgerpython van 2,40 meter lang zijn baasje heeft doodgedrukt.

Dodelijke kattenziekte in Honselersdijk

Tuingast-300x192Dierenartsen hebben de zeer besmettelijke kattenziekte vastgesteld in Honselersdijk. Een Britse korthaar bleek besmet te zijn, waardoor er nu alarmbellen afgaan voor de regio Den Haag. Dat bevestigt het Huisdierenziekenhuis tegen het AD. Het gaat om een zeer besmettelijke en dodelijke ziekte in het maag-darmstelsel, veroorzaakt door het parvovirus. In veel gevallen leidt besmetting tot het laten inslapen van het dier.

Singaporees heeft enorme vogelspinnencollectie

HornedbaboonspiderDe douane in Singapore heeft een man betrapt die probeerde om vogelspinnen de stadstaat in te smokkelen. De Singaporees bleek illegaal nog eens vele tientallen van de beesten, waaronder soorten die 28 centimeter groot kunnen worden, in zijn huis te houden. De spinnenverzamelaar (33) liep volgens de krant The Straits Times eerder deze maand tegen de lamp bij een controlepost aan de grens. Hij bleek zes levende vogelspinnen in zijn voertuig te hebben. Die diertjes zaten in plastic containers. Toen de autoriteiten later de woning van de man controleerden, bleek hij daar nog eens 92 vogelspinnen te houden.

Hongaarse hond waakt wekenlang bij overleden bazin

Hongaarse dierenbeschermers hebben zich ontfermd over de 9-jarige hond Zsazsa. Het trouwe dier waakte wekenlang bij haar overleden bazin. Dat was een 66-jarige vrouw, die ruim voor de kerstdagen was overleden. De politie ging echter pas enkele dagen later polshoogte nemen in haar appartement. Buren hadden alarm geslagen omdat ze de vrouw al een tijdje niet hadden gezien. De politie trof Zsasza naast het lichaam van de vrouw aan. De hond was ernstig verzwakt en kon amper opstaan.