Categorie: "Huisdieren"

Tilburgse kat teruggevonden in Oostenrijk

Tuingast-300x192De kat Pepper, die een half jaar terug verdween in Tilburg, is onverwacht opgedoken in het Oostenrijkse plaatsje Aschbach-Markt. Daarmee heeft het beestje een reis van ongeveer 950 kilometer gemaakt. De Oostenrijkse dierenbescherming heeft geen idee hoe het dier de enorme afstand heeft weten te overbruggen. Vermoedelijk is de kat in een vrachtwagen terechtgekomen. De kat werd door een jager gevonden, zo meldt de Oostenrijkse omroep ORF.

Dode, zieke en verwaarloosde dieren in Rotterdamse dierenzaak

Inspecteurs van de NVWA en de Dierenbescherming hebben in een dierenwinkel in Rotterdam verschillende dode en zieke dieren aangetroffen. De dieren zaten in smerige hokken en hadden te weinig voer en water. Een aantal hokken zat bovendien zo vol dat de dieren zich amper konden bewegen, stelt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Bij eerdere inspecties bleek ook al dat er veel mis was met de dierenwinkel. De eigenaar van de zaak houdt zich volgens de inspectie ook niet aan administratieve verplichtingen die gelden voor de handel in dieren.

Man laat honden uit op de snelweg

Een man is zondagmiddag aangehouden omdat hij zijn honden uitliet op de A67 bij de Noord-Limburgse plaats Helden. Rijkswaterstaat maakte hier melding van en plaatste foto’s van de man en zijn honden. De man was volgens regionale omroep L1 al een kwartier aan de wandel op de snelweg toen de politie hem opmerkte. Hij wandelde op de vluchtstrook richting Venlo.

Canadese huisbaas cel in voor doden van hond huurders

Foto: Robbebol, Wikimedia Commons/CC BY-SA 3.0

Border_Collie_Teef_Lilie

Een Canadees die op gruwelijke wijze een hond vermoordde, moet een jaar de cel in. De 34-jarige man bewerkte de bordercollie van zijn huurders met een bijl en een mes. De man ontbrande zo’n twee jaar geleden in woede omdat een gezin dat bij hem inwoonde te laat zou zijn geweest met het betalen van huur, meldt de Canadese omroep CBC. Bovendien verkeerde hij in de veronderstelling dat hij was bestolen door diezelfde huurders. Daarop joeg hij de hond van het gezin de tuin in en vierde hij zijn bloeddorstige driften bot op het arme dier. De bordercollie werd eerst geslagen met het botte eind van een bijl en later in de nek gesneden met een mes.

Bruine beer en bizon voortaan huisdier af

BizonAltijd al gedroomd van een bruine beer of bizon in de tuin? Dan heb je binnenkort pech. Staatssecretaris Van Dam heeft het lijstje met zoogdieren die als huisdier mogen worden gehouden namelijk flink ingekort. Per 1 juli worden 153 van de momenteel 276 gehouden soorten geschrapt. Van Dam verbiedt het houden van de dieren omdat het gaat om soorten een gevaar kunnen vormen voor hun omgeving of omdat het welzijn van die dieren niet kan worden gegarandeerd.

Man gewond en honden gedood bij schietincident Wernhout

Een man is zondag gewond geraakt in het Noord-Brabantse Wernhout toen hij werd gebeten door zijn twee vechthonden. De twee honden zijn vervolgens doodgeschoten door zijn vrouw. Het stel was aan het wandelen met hun honden toen de twee dieren ruzie met elkaar kregen. Toen de man tussenbeide wilde komen, werd hij door beide honden tegelijk aangevallen.

Jonge honden worden graag op kindertoon toegesproken

Enthousiasme

Een nieuwe studie toont aan dat jonge honden bijzonder enthousiast reageren als ze op hoge toon worden toegesproken door vrouwen. Als de pups een geluidsopname horen van vrouwen die hen in een babytaaltje begroeten, rennen de beestjes vol enthousiasme op de luidspreker af en beginnen ze te blaffen. Wanneer ze stemmen horen van vrouwen die op normale toon spreken, ligt het interesseniveau bij de dieren een stuk lager. Tot die conclusie komen Franse onderzoekers in het tijdschrift Proceedings of the Royal Society B.

Audioboodschappen

De wetenschappers lieten bij hun experiment vrouwen audioboodschappen inspreken voor honden door ze te confronteren met foto’s van de gezelschapsdieren.

New Yorkse katten besmet met vogelgriepvirus

KatoptuinhuisHonderden New Yorkse katten zijn in quarantaine geplaatst. De reden:  ze zijn besmet geraakt met een vogelgriepvirus. Ongeveer 386 katten die in dierenasiels in de stad zijn opgevangen zijn positief getest op het virus. Het virus zou in november voor het eerst zijn ontdekt bij de kat Mimi. Sindsdien is ook zeker één dierenarts besmet geraakt. Dierenartsen hebben in een pakhuis in de wijk Queens een quarantainegebied ingericht.

Slimme voerbak registreert eet- en drinkgedrag van kat

TuingastEen Franse startup heeft een ‘slimme kattenvoerbak’ ontwikkeld waarmee katteneigenaren op afstand via een app precies in de gaten kunnen houden hoeveel hun huisdier eet en drinkt. De Catspad is een automatische dispenser voor droogvoer en water, met sensoren die herkennen welke kat er voor het apparaat staat. Een prototype van de vernuftige uitvinding is inmiddels gepresenteerd op de gadgetbeurs CES in de Amerikaanse gokstad Las Vegas. Om het apparaat goed te laten werken, kunnen katteneigenaren een profiel in de app aanmaken voor hun kat. Daarmee kan worden opgeslagen hoeveel eten de dieren normaal gesproken krijgen. De Catspad levert vervolgens op gezette tijden of als de bak leeg is droogvoer in gepaste hoeveelheden.

Grote katachtigen verboden als huisdieren in Verenigde Arabische Emiraten

TinganarestingInwoners van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) mogen voortaan geen luipaarden, leeuwen en cheeta’s meer houden als huisdier. Ook mogen particulieren niet meer fokken met deze wilde dieren, zo meldt Gulf News. De wet is in het leven geroepen om zowel de wilde dieren als de bevolking te beschermen. Alleen dierentuinen, circussen en fokkerijen mogen nog grote roofdieren houden. Wie zich met z’n cheeta of luipaard op straat begeeft, kan een maximale boete van omgerekend 130.000 euro krijgen.