Voor het eerst contact tussen reuzenpanda’s Ouwehands Dierenpark

Foto: Ouwehands Dierenpark

reuzenpandas-ouwehands-hebben-eerst-contactDe twee reuzenpanda’s in Ouwehands Dierenpark, het vrouwtje Wu Wen en het mannetje Xing Ya, hebben voor het eerst contact met elkaar gehad. Vanuit hun aparte nachtverblijven hadden de twee pandaberen neuscontact en waren ze zich bewust van elkaars aanwezigheid. Ze toonden ook interesse in elkaar.Het vrouwtje Wu Wen liet haar interesse in het mannetje merken door het maken van hoge piepende geluiden. Het mannetje Xing Ya reageerde op zijn beurt door contact met zijn vrouwelijke soortgenoot te zoeken. De panda’s zijn in China, in het Wolong Giant Panda’s Centre, al aan elkaar gematcht door middel van stamboekgegevens. Het moet nu nog gaan blijken of de twee elkaar daadwerkelijk leuk genoeg vinden om tot paring over te gaan. De bedoeling is om de panda’s geleidelijk steeds dichter bij elkaar te brengen. Dat gebeurt bijvoorbeeld door objecten tussen de verblijven uit te wisselen. zo komen de panda’s met elkaars geuren in contact. Verzorgers houden ook het gedrag van de dieren nauwlettend in de gaten, bijvoorbeeld om na te gaan of de vruchtbare periode van Wu Wen eraan zit te komen.

Lees ook:Panda’s Ouwehands Dierenpark heten Wu wen en Xing Ya
Lees ook:Reuzenpanda’s Ouwehands Dierenpark voor het eerst naar buiten
Lees ook:Pandaverblijf Ouwehands Dierenpark uitgeroepen tot beste ter wereld
Lees ook:Zandhagedissen op vrijersvoeten
Lees ook:IJsbeertweeling Ouwehands Dierenpark bestaat uit mannetje en vrouwtje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.