Jachtluipaard springt in jeep tijdens safari in de Serengeti

CheetahuntertshukuduVeel dichter dan de toeristen in deze video kun je niet in contact komen met een van de fraaiste iconen van de Afrikaanse wildernis. Tijdens een safari in de Tanzaniaanse Serengeti trok het voertuig waarin ze zaten de aandacht van een drietal jachtluipaarden. Terwijl de toeristen genoten van het dier dat op de motorkap klom, sloop een ander dier aan de achterzijde stiekem de jeep binnen. Gevaar leverde dit overigens niet op, want in tegenstelling tot leeuwen, luipaarden of tijgers vallen jachtluipaarden zelden of nooit mensen aan. Sterker, ze zijn zelfs tam te krijgen. De dieren werden vroeger vaak gehouden en gebruikt voor de jacht door Egyptische farao’s en Soemerische  of Indiase koningen.

Lees ook:Jachtluipaarden Beekse Bergen tijdelijk ontsnapt
Lees ook:Scholen dicht in Indiase stad na waarneming meerdere luipaarden
Lees ook:Witte tijgers Ouwehands Dierenpark overleden
Lees ook:‘Roze’ panter gezien in Zuid-Afrika
Lees ook:Laatste bergluipaard van Egypte gedood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.