Hyena bijt jongen in gezicht

Een vijftienjarige Erco jongen is tijdens een safari in het Kruger National Park in Zuid-Afrika door een gevlekte hyena (Crocuta crocuta) in zijn gezicht gebeten. Aangezien hyena’s ijzersterke kaken hebben, was de schade aan het gelaat van het slachtoffer niet gering. De jongen verloor door de beet een deel van zijn gezicht en brak meerdere botten.  De hyena wist door een gat in het hek te dat rondom de tent stond te glippen en zo bij Erco en zijn familie te komen. Terwijl de jongen sliep, sloop de hyena de tent binnen. Hij greep de jongen aan zijn pyjama naar buiten en beet hem in het gezicht. De ouders van de jongen, die wakker werden van het lawaai, wisten het roofdier uiteindelijk weg te jagen. De jongen wordt momenteel door een plastisch chirurg behandeld aan zijn mond en kaak en kan alleen maar communiceren door met zijn hoofd te knikken. Kamperen in de Afrikaanse bush is een waarlijk prachtige ervaring, maar het is wel enorm belangrijk dat je de rits van je tent altijd goed dichtmaakt om ongelukken met roofdieren of gifslangen tot een minimum te beperken.

Lees ook:Hyena’s gebruiken bacteriën ter communicatie
Lees ook:Hyena geboren in Amersfoort
Lees ook:Noord-Hollandse hyena is herdershond
Lees ook:Hyena’s met hoge status leven langer
Lees ook:Nederlander filmpt python die hyena verslindt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.