Noord-Hollandse hyena is herdershond

Zoals zo vaak het geval is met dergelijke broodjeaapverhalen, blijkt de vermeende hyena die al wekenlang door Noord-Holland (Obdam en omgeving) zou wandelen in werkelijkheid gewoon een hond te zijn. De politie zette zelfs helikopters in om de ‘hyena’ op te sporen. Nu de aap uit de mouw is gekomen, blijkt dat het dier in kwestie gewoon een jonge, bontgekleurde herdershond is. Volgens de politie kan het dier door zijn vachttekening worden aangezien voor een gevlekte hyena (Crocuta crocuta) een van de toproofdieren van de Afrikaanse savanne. Ik neem aan dat de agenten dan wel ongetrainde ogen in het achterhoofd hebben, want zowel qua formaat als manier van lopen verschilt een gevlekte hyena toch duidelijk van een hond…

Lees ook:Hyena’s gebruiken bacteriën ter communicatie
Lees ook:Hyena’s met hoge status leven langer
Lees ook:Hyena geboren in Amersfoort
Lees ook:Nederlander filmpt python die hyena verslindt
Lees ook:Hyena bijt jongen in gezicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.