Ophef om aan paal vastgeschroefde koala

In Australië is geschokt gereageerd op een foto van een koala die aan een paal is vastgenageld. De autoriteiten onderzoeken hoe het dier aan zijn einde is gekomen. De koala leefde mogelijk nog toen het dier ‘op wrede wijze werd vastgemaakt’ aan de paal, liet Koala Rescue Queensland weten. De organisatie verspreidde op Facebook een foto van de koala die op het oog een takje met bladeren lijkt vast te houden. Op sociale media werd met afschuw en woede op de beelden gereageerd. Inmiddels buigt de politie zich over de zaak. Een politiefunctionaris uit Kenilworth zei dat een onderzoek is gestart. Dierenbeschermingsorganisatie RSPCA laat een autopsie uitvoeren om de doodsoorzaak vast te stellen van het dier, dat naar verluidt met bouwschroeven aan de paal is vastgemaakt.

Lees ook:Onderzoek naar mogelijke mishandeling van pup in programma Utopia
Lees ook:Australië doodt honderden koala’s
Lees ook:Koala gered dankzij mond-op-mondbeademing
Lees ook:Koala overleeft lange rit aan wielas van auto
Lees ook:Australische politie bezorgd om verminkte buideldieren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.