Australië doodt honderden koala’s

Foto: Summi, Wikimedia Commons

Honderden koala’s in Australië hebben de afgelopen jaren een dodelijke injectie gekregen. De reden: er leven te veel koala’s aan de zuidkust van het land, waardoor veel dieren honger lijden. Tijdens drie verschillende operaties zijn in 2013 en 2014 in totaal 686 koala’s gedood, zo meldt de Australische nieuwssite Sputnik. Zoals zo vaak is ook de mens weer niet onschuldig, want de enige voedselbron van de koala’s, de gomboom, wordt steeds schaarser in Australië. Om verdere verhongering van de dieren te voorkomen, besloot de Australische regering in te grijpen. Koala-experts vingen de dieren, waarna de beestjes een verdoving kregen en overleden. Daarnaast kregen gezonde vrouwelijke koala’s een hormoon toegediend dat de dieren onvruchtbaar maakt. Het bestuur van de staat Victoria hield de ruiming bewust geheim om tegenwerking te voorkomen. De minister van milieu in deze staat, Lisa Neville, noemt het programma tegenover Sputnik ’een complexe en uitdagende’ zaak, waarbij de regering haar uiterste best doet om de koala’s op een humane manier te doden. De Australian Koala Foundation is minder te spreken over de actie van de autoriteiten. “De regering moet zich schamen voor het toestaan van de geheime ruiming van koala’s.”

Lees ook:Koala wordt bedreigde diersoort
Lees ook:Koala overleeft lange rit aan wielas van auto
Lees ook:Koala’s in het vliegtuig
Lees ook:Australische koalapopulatie krimpt snel
Lees ook:Koala’s knuffelen bomen om af te koelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.