Onderzoek naar mogelijke mishandeling van pup in programma Utopia

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) doet onderzoek naar de mogelijke mishandeling van pup Arthur in Utopia. Bewoner Ivan, blijkbaar ook nog een van de populairdere figuren in dit misbaksel van een programma, zou de hond hebben geschopt. Via de Facebookpagina Meldpunt 144 laat de politie weten dat er ‘ruim voldoende’ meldingen zijn binnengekomen over het incident in Utopia. “De NVWA behandelt deze zaak.” Op social media werd met afschuw gereageerd op Ivans acties. Hij zou pup Arthur niet alleen hebben geschopt, maar ook een flinke draai hebben laten maken door hard aan zijn halsband te trekken. Inmiddels zou Ivan zijn excuses voor het incident hebben aangeboden. Dierenorganisatie Een dier een vriend (EDEV) protesteert zondagmiddag in Laren bij de poort van Utopia. Een online petitie om de Mechelse herder van het terrein te verwijderen is ook al ruim twintigduizend keer ondertekend.

Lees ook:Utopia-hond na klachten uit programma gehaald
Lees ook:Veel broedende grote sterns in het Wagejot en Utopia
Lees ook:Hoorns van beschermde neushoorns in beslag genomen
Lees ook:Onderzoek naar veehouders voor toedienen verboden antibioticum
Lees ook:Jachtluipaardje op sterk water te koop aangeboden op Marktplaats

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.