Koala overleeft lange rit aan wielas van auto

Foto: Diliff, Wikimedia Commons/CC BY-SA 3.0

Een koala heeft al hangend aan de as van een terreinwagen een rit van zestien kilometer op een Australische weg overleefd. Pas na die afstand hoorde de bestuurder de kreten van het dier en stopte. Het koalavrouwtje had zich in de wielkast van de auto genesteld toen het voertuig geparkeerd stond aan de rand van Adelaide (Zuid-Australië). Een wildopzichter moest de brandweer inschakelen om het buideldier te bevrijden. “Ik kon haar verbrande vacht ruiken”, zegt opzichter Jane Brister, van Fauna Rescue. “Het moet bloedheet zijn geweest onder de auto.” Hoewel de koala verder geen verwonding overhield aan zijn avontuur, werd wel al snel duidelijk dat het om een zogende moeder ging. Brister heeft nog dagen naar het jong gezocht maar kon het niet vinden. De koala zelf is na een paar dagen weer in het wild uitgezet. De koala staat sinds 2012 op de Australische lijst van kwetsbare soorten. Het aantal wilde exemplaren van de soort is gedaald tot zo’n honderdduizend exemplaren. Een schatting van de Australische Koala Foundation is conservatiever en gaat uit van veertigduizend dieren.

Lees ook:Koala gered dankzij mond-op-mondbeademing
Lees ook:Koala kruipt achter het stuur van auto
Lees ook:Koala’s knuffelen bomen om af te koelen
Lees ook:Australië doodt honderden koala’s
Lees ook:Klimaatverandering bedreigt koala’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.