Australische politie bezorgd om verminkte buideldieren

Foto: Queensland Police Service

De politie in de Australische staat Victoria heeft maandag langs de kant van de weg een dode koala gevonden. Extra luguber was dat het dier van beide oren was ontdaan. Extra zorgwekkend is dat er de laatste tijd vaker verminkingen van buideldieren plaatsvinden in de regio. Hulpdiensten troffen de koala maandagochtend aan langs de weg in de buurt van de stad Warrnambool, in het uiterste zuiden van Australië. Het is niet duidelijk of de oren van de koala voor of na zijn dood zijn verwijderd. De politie in Victoria heeft in een verklaring aangegeven dat er de laatste tijd meer buideldieren, waaronder ook kangoeroes en wallaby’s, zijn verminkt in het gebied. De wetshandhavers waren daarbij niet scheutig met het verstrekken van nadere details. De recherche spreekt van een problematisch en walgelijk incident. “We gaan dit tot op de bodem uitzoeken. Niemand heeft een reden om dieren, of ze nu dood of levend zijn, op deze manier te behandelen”, aldus een agent tegen de Australische krant The Courier.

Lees ook:Australië doodt honderden koala’s
Lees ook:Koala gered dankzij mond-op-mondbeademing
Lees ook:Koala kruipt achter het stuur van auto
Lees ook:Australische koalapopulatie krimpt snel
Lees ook:Klimaatverandering bedreigt koala’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.