Ontsnapte lynx Lillith doodgeschoten

Foto: Martin Mecnarowski, Wikimedia Commons/CC BY-SA 3.0

De vrouwtjeslynx Lillith, die uit eind oktober ontsnapte uit een dierenpark in Wales, is op last van de autoriteiten gedood. De opgegeven reden is even krankzinnig als wrang. Het dier zou namelijk een potentiële bedreiging voor mensen hebben gevormd omdat de katachtige zijn toevlucht had gezocht tot een tamelijk dichtbevolkte streek. Grote katten als leeuwen, tijgers of luipaarden kunnen zich incidenteel inderdaad opwerpen als menseneters, maar bij mijn weten is er wereldwijd nog nooit dodelijke aanval van een lynx op een mens geregistreerd. Daarom is het statement dat het gemeentebestuur van Aberystwyth heeft afgegeven ook je reinste kul: “De veiligheid van de mensen stond voorop en daarom moesten we besluitvaardig handelen”, aldus de verklaring. Getuige de vele boze reacties en wijdverbreide toorn die het besluit heeft opgewekt, ben ik ook zeker niet de enige die er zo over denkt. De katachtige had met wat extra moeite ook gewoon verdoofd en terug naar zijn dierentuinverblijf gebracht kunnen worden.

Lees ook:Ontsnapte lynx Groot-Brittannië gevangen
Lees ook:Lynx ontsnapt in Groot-Brittannië
Lees ook:Foto van Limburgse lynx lijkt nep
Lees ook:Ontsnapte lynx zorgt voor onrust onder Britse veehouders
Lees ook:Canadese man redt hond van poema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.