Ontsnapte lynx zorgt voor onrust onder Britse veehouders

Foto: Martin Mecnarowski, Wikimedia Commons/CC BY-SA 3.0

Een lynx die eind vorige maand ontsnapte uit een dierentuin in Wales heeft volgens lokale veehouders minstens zeven schapen gedood. Ze eisen dat het dierenpark zijn inspanningen om het dier weer te vangen vergroot. De Euraziatische vrouwtjeslynx (Lynx lynx) Lillith werd op 26 oktober voor het laatst gezien in haar verblijf in de dierentuin van Borth, een plaats in het noorden van Wales. De ontsnapte kat bivakkeert sindsdien in de heuvels rondom het gebied. De schuwe lynx vormt absoluut geen gevaar voor de lokale bevolking, maar wekt wel frustatie op bij lokale veehouders. Die stellen volgens The Guardian dat het dier sinds zijn ontsnapping al zeker zeven schapen heeft gedood. De karkassen werden gevonden op ongeveer vijfhonderd meter van de dierentuin, die tijdelijk is gesloten. Medewerkers van de dierentuin ontkennen dat Lillith de schapen heeft buitgemaakt. Het dier voedt zich momenteel vooral met ratten en konijnen. Lillith zou op het moment behoorlijk mager zijn, wat aantoont dat de lynx zich niet uitgebreid heeft gelaafd aan meerdere schapen. “Er leven hier ook honden, vossen en dassen die schapen kunnen doden”, aldus dierentuindirecteur Dean Tweedy tegen The Guardian. Hij stelt dat de dierentuin er alles aan doet om de vrouwtjeslynx te vangen, zonder dat de katachtige daar een trauma aan overhoudt.

Lees ook:Ontsnapte lynx Lillith doodgeschoten
Lees ook:Ontsnapte lynx Groot-Brittannië gevangen
Lees ook:Lynx ontsnapt in Groot-Brittannië
Lees ook:Uit slachthuis ontsnapte koe overleden
Lees ook:Mensenetende panter in Nepal gedood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.