Foto van Limburgse lynx lijkt nep

Het heeft er alle schijn van dat de foto van een lynx in de buurt van Margraten niet authentiek is. De Belgische maker van de foto kon desgevraagd niet aanwijzen waar hij de lynx had gezien en kon ook de originele foto niet tonen. De Belg had de foto van de lynx geplaatst op de website Waarneming.nl. Dat is een site waar mensen foto’s en waarnemingen kunnen plaatsen van dieren die zij hebben gespot in de natuur. Natuurbeheerders namen de claim in eerste instantie wel serieus. In Nederland zijn vaker meldingen van lynxen in de vrije natuur geweest, maar de waarheid daarvan is nooit bevestigd. Toch lijkt het wel waarschijnlijk dat dieren uit de Duitse Eifel of de Waalse Ardennen heel incidenteel wel eens een uitstapje naar Zuid-Limburg wagen.

Lees ook:Aantal Iberische lynxen verdrievoudigd
Lees ook:Lynx gespot in Zuid-Limburg
Lees ook:Lynx mogelijk terug in Groot-Brittannië
Lees ook:Lynx grijpt haai
Lees ook:Lynx ontsnapt in Groot-Brittannië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.