Lynx ontsnapt in Groot-Brittannië

De Britse politie is met een helikopter en een drone (uitgerust met infraroodcamera) op zoek naar een volwassen lynx die donderdag ontsnapte uit een dierentuin in de buurt van het Zuid-Engelse Plymouth. De Euraziatische lynx (Lynx lynx) Flaviu werd woensdag vanuit een ander Engels dierenpark overgeplaatst naar Dartmoor Zoo. Het lijkt erop dat de katachtige reeds in zijn eerste nacht in zijn nieuwe verblijfplaats een gat in de omheining wist te maken en de benen nam. Een nabijgelegen kinderdagverblijf hield de jeugd vrijdag uit voorzorg binnen, ondanks dat er nauwelijks gevallen bekend zijn van lynxen die zonder provocatie mensen aanvallen.

Lees ook:Ontsnapte lynx Groot-Brittannië gevangen
Lees ook:Aantal Iberische lynxen verdrievoudigd
Lees ook:Lynx mogelijk terug in Groot-Brittannië
Lees ook:Foto van Limburgse lynx lijkt nep
Lees ook:Wilde kat wel, maar lynx nog niet terug in Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.