Groningse schapen doodgebeten door wolf

De terugkeer van de wolf in Nederland heeft fatale gevolgen gehad voor twee Groningse schapen. Die werden afgelopen augustus doodgebeten door het roofdier.Dit hebben onderzoekers van het Wageningse instituut Alterra vastgesteld na het doen DNA-onderzoek. De provincie Groningen meldt vrijdag die uitkomst en voegt eraan toe dat de wolf na zijn aanval op de schapen vermoedelijk weer is teruggekeerd naar Duitsland. De schapen werden in augustus dood gevonden bij Nieuwe Statenzijl in Noordoost-Groningen, op enkele kilometers van een plaatstje dat - lang leve de ironie - Hongerige Wolf heet. Alterra heeft niet kunnen vaststellen uit welke roedel de schapendodende wolf afkomstig was. Wolven kwamen sinds eind negentiende eeuw niet meer voor in Nederland, maar worden laatste jaren weer af en toe gesignaleerd in de grensstreken.

Lees ook:Wolf Noord-Nederland was wild en Duits
Lees ook:Doodgereden dier in Overijssel was wolf
Lees ook:Dode Limburgse schapen waren slachtoffer van wolf
Lees ook:Nederlandse wolf mogelijk doodgereden in België
Lees ook:Wolf gezien in Oost-Drenthe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.