Dode Limburgse schapen waren slachtoffer van wolf

grijzewolf2-150x150Limburgse schapen die eerder deze maand dood werden gevonden, zijn doodgebeten door een wolf. Dat blijk uit DNA-onderzoek. Het vermoeden bestond al, maar door het onderzoek in de bijtwonden is dat nu bevestigd. Dat meldt de provincie Limburg. De gedupeerde schapenhouders in Lottum, Venlo en bij Heythuysen hebben nu recht op een vergoeding. Volgens het DNA-onderzoek is de kans groot dat het gaat om dezelfde wolf die eerder deze maand in het Belgische Opoeteren werd doodgereden. Ook in die regio zijn schapen doodgebeten. De wolf is op grond van Europese regels een streng beschermde diersoort. De provincie vergoedt schade die is veroorzaakt door een wolf. Daarvoor is wel de test nodig, omdat het ook zou kunnen gaan om een hond.

Lees ook:‘Nederlandse’ wolf doodgereden in Duitsland
Lees ook:Groningse schapen doodgebeten door wolf
Lees ook:Nederlandse wolf mogelijk doodgereden in België
Lees ook:Wolf doodgereden in Overijssel
Lees ook:Doodgereden dier in Overijssel was wolf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.