Doodgereden dier in Overijssel was wolf

Het dier dat vorige maand dood langs de weg werd gevonden in Overijssel is inderdaad een wolf. DNA-onderzoek van Alterra heeft dat bevestigd, zo meldt de provincie Overijssel woensdag. Van meet af aan was volgens experts ’vrijwel zeker’ dat het om een wolf ging, maar onderzoek moest dat nog wel officieel onderbouwen. Het dier werd gevonden langs de provinciale weg tussen Kloosterhaar en Bergentheim en is vermoedelijk aangereden. Volgens het platform Wolven in Nederland is het een kwestie van tijd voordat zich in Nederland ook een wolvenroedel gaat vestigen. In het aan Noord- en Oost-Nederland grenzende Nedersaksen leven momenteel al zeker veertien roedels. Nederland is voorbereid op de komst van wolven, maar volgens Wolven in Nederland zijn veel boeren er nog niet klaar voor. “Schapen kunnen goed worden beschermd tegen wolven door goede omheiningen te maken. Nu lopen veel schapen nog onbeschermd rond, dat kan eigenlijk niet als er eenmaal wolven in Nederland zijn.”

Lees ook:Wolf doodgereden in Overijssel
Lees ook:Wolf zet opmars in Duitsland voort
Lees ook:Weer een wolf in Nederland
Lees ook:Mogelijk wolf gezien bij Enschede
Lees ook:Nederlandse wolf mogelijk doodgereden in België

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.