Nederlandse wolf mogelijk doodgereden in België

Kort nadat zondagochtend in Belgisch-Limburg twee dode schapen waren gevonden, is een wolf doodgereden. Dat gebeurde in Neeroeteren. Eerder meldde persbureau Belga op gezag van natuurvereniging Landschap vzw dat er een wolf rondliep in het gebied en dat het dier vermoedelijk uit Nederland kwam. De dode wolf is gevonden langs de weg, op slechts enkele kilometers afstand van de plekken waar de schapen waren aangetroffen. Het lichaam van het dier is inmiddels opgehaald voor onderzoek. In het gebied loopt al een paar weken een wolvin rond genaamd Naya, maar die draagt een halsbandzender, is erg schuw, en valt hoogstwaarschijnlijk geen schapen aan. De natuurvereniging gaat er dus vanuit dat er een tweede wolf rondloopt, een dier dat bovendien vermoedelijk uit Nederland komt. Het lijkt erop dat deze tweede wolf nu is doodgereden. In België ontdekte zowel een schapenhouder uit Bree als een collega uit Rotem dit weekend een dood schaap. Er zijn DNA-monsters van de dode dieren genomen. Zaterdag kwamen ook meldingen binnen van mensen in het gebied die een wolf hadden gezien. Het is nu wachten op de informatie uit de halsbandzender van Naya om haar uit te sluiten als de doder van de twee schapen. Uit Nederlands-Limburg kwamen de afgelopen dagen meldingen binnen van een wolf in onder meer Lottum, Venlo en Heythuysen.

Lees ook:‘Nederlandse’ wolf doodgereden in Duitsland
Lees ook:Wolf doodgereden in Overijssel
Lees ook:Wolf duikt op in Vlaanderen
Lees ook:Groningse schapen doodgebeten door wolf
Lees ook:Duitse ‘wandelwolf’ Noord-Nederland krijgt plekje in Naturalis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.