Fossiel van ruim honderd jaar oude dino gevonden in Australië

Illustratie: P. Trusler

Paleontologen hebben bij de Straat Bass (Australië), het water tussen het Australische vasteland en Tasmanië, een fossiel van de Diluvicursor pickeringi gevonden. Dat is een dinosauriër die 113 miljoen jaar geleden Down Under rondliep. Het dier had twee poten, de vorm van een kalkoen en leefde van planten. D. pickeringi kon 2,3 meter lang worden. Het fossiele exemplaar werd gevonden in de bedding van een grote, oude en verdroogde rivier. Dit soort vondsten is volgens paleontologen van de University of Queensland in Brisbane uniek omdat in Australië hoogst zelden skeletten van dinosaurussen worden gevonden. Diluvicursor pickeringi leefde vredig naast vleeseters die drie keer zijn lengte waren. Daarnaast deelde het beest zijn leefomgeving met pterosauriërs, de grootste vliegende dieren dat ooit op de aarde leefden. Dilivucursor betekent in het Latijn ’vloedrenner’, terwijl pickeringi een eerbetoon is aan de bekende paleontoloog David Pickering.

Lees ook:Fossiele rugwervel Spinosaurus gevonden in Australië
Lees ook:Sommige dino’s waren nachtbrakers
Lees ook:Paleontologen vinden fossiel van 85 miljoen jaar oude inktvis
Lees ook:Sporen van grote vleesetende dinosauriër ontdekt in Lesotho
Lees ook:Mammoetkerkhof gevonden in Servische mijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.