Mammoetkerkhof gevonden in Servische mijn

Wetenschappers zijn in Servië per toeval gestuit op een groot mammoetkerkhof. In een kolenmijn liggen zeker zeven en misschien wel twintig nagenoeg complete skeletten bij elkaar. Nog nooit werden tegelijkertijd zoveel resten van de olifantachtige op een plek gevonden. Er waren al botten van twee mammoeten gevonden in de kolenmijn, maar door zware regenval afgelopen week werden nog eens minstens vijf skeletten blootgelegd. Een van de onderzoekers noemt de vondst niet onterecht ‘een wereldsensatie’. “Drie jaar geleden had Servië maar één mammoet. Als er daar inderdaad nu nog twintig bijkomen, dan is dat zo’n tien procent van alle gevonden mammoeten ter wereld. Je kunt wel zeggen dat dit met recht de vallei van de mammoeten is.” De Servische paleontologen weten niet waarom al de dieren op één plek zijn doodgegaan. Mogelijk is de kudde getroffen door een catastrofe en stierven de dieren tegelijkertijd.

Lees ook:Naturalis vindt geen Tyrannosaurusskelet in Wyoming
Lees ook:Ruim honderd pootafdrukken van mammoeten gevonden in Oregon
Lees ook:‘Antivriesbloed’ beschermde mammoet tegen extreme kou
Lees ook:Mannelijke mammoeten verongelukten vaker dan vrouwtjes
Lees ook:Laatste mammoeten bezweken aan watertekort

Eén reactie op “Mammoetkerkhof gevonden in Servische mijn

  1. marco

    Net wat jullie zeggen een geul! vroeger zat zo’n geul vol met water en stroomde er een rivier of was er een meer, de mammoeten trokken over het bevroren meer, maar door het enorme gewicht zakten ze door het ijs. Alle kadavers liggen hierdoor vlakbij elkaar. Door klimaat veranderingen daalde het water en na 1000de jaren kwam er elke keer weer een laagje rivierslib en modder over de skeletten. Dit is de reden waarom ze massaal gevonden worden. Dit zelfde is gebeurd met de bouwerken in peru en omgeving, hoe kunnen die mensen die stenen zo hoog de berg op hebben getilt. ook hier stroomde een rivier tussen 2 bergen en stond het waterpeil heel erg hoog. Door bevriezing konden ze de stenen heel makkelijk over het ijs laten glijden naar de andere kant van het ravijn. Alles is zo simpel te verklaren alleen we willen er graag meer in zien. Net als het klimaat verandert door vervuiling en de zeespiegel stijgt. Allemaal lulkoek, de zeespiegel stijgt al duizende jaren. Kijk naar neeltje jans een romeins beeld werd diep in de noordzee opgevist en ook mamoet resten worden opgevist, dit omdat de noordzee vroeger land was, de zeespiegel is al duizende jaren aan het stijgen en zal net zo lang stijgen tot er weer heel veel land door de zee is ingenomen. Als de atmosfeer dan verzandigd is van water molekulen en watercondens , want er verdamt natuurlijk heel veel, dan ontstaan er heel veel wolken. Hierdoor zal de temperatuur weer gaan dalen en krijgen we weer een ijstijd. Als water bevriest krimpt water en zo zal de cyclus zich herhalen. Dus dan trekt het water weer terug, door de enorme bevriezing. En wordt de noordzee weer land. Als het daarna weer warmer wordt doordat het drooggekomen land weer ijsvrij is en de zon er de hele dag op zit te bakken, zal het water niveau weer stijgen. Er zijn dus geen aliens en er is niks bijzonders aan. Ik denk dat je beter kan geloven in God, want alles is zo complex. Als je denkt dat je intelligent bent en denkt dat God niet bestaat. Kijk dan sávonds een half uur naar de sterren , neem er een half uur voor en denk dan na dat het heelal oneindig is , misschien kom je een muur tegen in het heelal heel ver weg, maar daarachter heb je ook weer lucht. Als je daar heel lang over na denk, dan besef je dat God bestaat en je steeds kleiner wordt. Boven je hoofd zweven er ontelbare kilo’s steen . Waaronder planeten en sterren en brokken puin.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.