Paleontologen vinden fossiel van 85 miljoen jaar oude inktvis

Foto: ANP
Paleontologen hebben in de jungle van Peru een 85 miljoen jaar oud fossiel van een onbekende inktvissoort gevonden. De inktvis stamt uit het Krijt, een geologische periode waarin dinosauriërs nog de dienst uitmaakten op aarde. “Het is een nieuw soort inktvis die nog nooit ergens is gevonden”, vertelt paleontoloog Klaus Honninger met onverholen enthousiasme. Het onderzoeksteam van Honninger vond het 32 centimeter lange, kegelvormige fossiel in een waterbekken in de Amazone. Waarschijnlijk leefde de inktvis in een uitgestrekt zoutwatermeer. Het Krijt begon ongeveer 144 miljoen jaar geleden en ging 65 miljoen jaar geleden over in het Paleoceen. Het tijdperk werd afgesloten met een extinctiegolf die ook de dinosaurussen massaal het leven koste.

Lees ook:Resten van oeroude pinguïn ontdekt
Lees ook:Minihaaien leefden langer dan gedacht
Lees ook:Nederlander vindt grootste Europese roofdino
Lees ook:Fossiel van onbekende prehistorische dolfijn ontdekt in museumcollectie
Lees ook:kleinste dinosauriër gereconstrueerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.