Laatste bergluipaard van Egypte gedood

Hoewel luipaarden op mondiale schaal de meest wijdverbreide van alle grote katten zijn, lijkt het laatste uur voor de Egyptische bergluipaard (een regionale ondersoort van de luipaard) geslagen te zijn. Egyptische herders hebben namelijk het enige bekende exemplaar in het Noord-Afrikaanse land doodgeschoten. De panter leefde in het nationale park Gebel Elba. Volgens de herders viel het roofdier hun schapen en zelfs hun dromedarissen aan. Ze hadden het leger dat het gebied beveiligt om hulp gevraagd, maar toen dat niet in actie kwam organiseerden ze zelf een grote jachtpartij op de zeldzame roofkat. De misselijkmakende foto’s van het dode luipaard, dat wordt omringd door de ‘trotse’ jagers, zijn in diverse Egyptische media te vinden. Volgens een woordvoerder van het nationale park was het luipaard het laatste in Egypte.

Lees ook:Duitse toeriste gedood door oceanische witpunthaai
Lees ook:Luipaard rent rond op verlaten schoolterrein India
Lees ook:Duitse jager doodt megaolifant in Zimbabwe
Lees ook:Helft van Congolese bosolifanten gedood in laatste vijf jaar
Lees ook:Utrechtse Heuvelrug uitgebreid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.