Witte tijgers Ouwehands Dierenpark overleden

Foto: Wikimedia Commons/CC BY 2.0

Gandhi en Mora, de twee witte tijgers uit Ouwehands Dierenpark in Rhenen, zijn overleden.De magnifieke katachtigen zijn vijftien jaar oud geworden. Dat bevestigt directeur Robin de Lange van de dierentuin aan het AD. Volgens De Lange zijn de dieren bezweken aan nierfalen. Hij noemt het ‘bijzonder dat beide dieren zo kort na elkaar ziek werden’. Er zal nog sectie worden verricht op de tijgers. Witte tijgers zijn geen aparte soort, maar Bengaalse tijgers (Panthera tigris tigris) met een afwijkende vachtkleur, een aberratie die genetisch van aard is. Wereldwijd zijn er slechts driehonderd witte tijgers, allemaal dieren die overigens in gevangenschap leven. In het wild komen witte exemplaren zelden of nooit voor omdat het gen dat zorgt voor de bleke vacht meestal recessief is. Bovendien hebben witte tijgers slechtere overlevingskansen hebben dan hun ‘normaal’ gekleurde soortgenoten. De gele basiskleur die de meeste tijgers hebben maakt de dieren nagenoeg onzichtbaar in hoog gras. Witte tijgers vallen daarentegen direct op en hebben het dus veel lastiger met het besluipen en verschalken van de vrijwel altijd alerte prooidieren.

Lees ook:Zeldzame witte tijgerwelpen te zien in Japan
Lees ook:Witte tijgers in Zooparc Overloon
Lees ook:Mysterie van witte tijger ontrafeld
Lees ook:Aantal Siberische tijgers in China verdubbeld
Lees ook:Thais tijgertoerisme groeit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.