Jachtluipaarden Beekse Bergen tijdelijk ontsnapt

Twee jachtluipaarden hebben zondagmiddag voor files gezorgd in safaripark Beeksen Bergen in Hilvarenbeek. De dieren hadden hun eigen gebied verlaten en liepen rond op de neushoornvlakte. Auto’s met bezoekers mochten tijdelijk niet meer over de neushoornvlakte rijden. De jachtluipaarden wisten rond half vier hun eigen deel van het safaripark te verlaten. Normaal moeten wildroosters dit voorkomen. Zodra duidelijk werd dat het tweetal de benen had genomen, werden alle bezoekers weggehaald uit de neushoornvlakte. Bezoekers zijn geen moment in gevaar geweest, benadrukt een woordvoerder van het park. Sowieso zijn jachtluipaarden doorgaans niet gevaarlijk voor mensen. In tegenstelling tot sommige leeuwen, tijgers of luipaarden zien ze mensen niet als natuurlijke prooidieren. Ook in Afrika zijn er amper gevallen bekend van wilde jachtluipaarden die mensen hebben aangevallen. Verzorgers van het Safaripark Beekse Bergen wisten de twee cheeta’s iets na vier uur weer in hun eigen verblijf te krijgen. Daarna werd de neushoornvlakte weer opengesteld en konden alle auto’s weer doorrijden.

 

Lees ook:Cheetavijfling geboren in Beekse Bergen
Lees ook:Één pelikaan teruggekeerd naar Safaripark
Lees ook:Weggevlogen zeearend Beekse Bergen weer terug
Lees ook:Neushoorn geboren in Beekse Bergen
Lees ook:Zeldzame reigertjes geboren in Beekse Bergen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.