‘Nederlandse’ wolf doodgereden in Duitsland

De wolf die afgelopen voorjaar korte tijd in Nederland rondliep en de gemoederen in ons natuurarme kikkerlandje flink bezighield, is in april doodgereden in Duitsland. Dat blijkt uit Duits DNA-onderzoek op het dode dier. Het DNA komt ook overeen met dat in sporen op twee doodgebeten Nederlandse schapen. De wolf werd op 15 april gevonden op de snelweg A7 bij het Duitse Berkhof. Het dier was doodgereden door een vrachtwagen. De wolf is een mannelijke nakomeling van de zogenoemde Münsterroedel. Twee andere jonge wolven uit deze roedel zijn inmiddels voorzien van gezenderde halsbanden.

Lees ook:Nederlandse wolf mogelijk doodgereden in België
Lees ook:Weer een wolf in Nederland
Lees ook:Wolf doodgereden in Overijssel
Lees ook:“Dier bij Duiven was zeker wolf”
Lees ook:Doodgereden Drentse wolf kwam uit Duitsland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.