Man wil met eekhoorn blijven samenleven

Foto: Twitter/pourmecoffee

De veertigjarige Ryan Boylan uit Florida is naar de rechter gestapt om met zijn eekhoorn Brutis te kunnen blijven leven. Van zijn huisbaas in Clearwater Beach mag hij geen exotische dieren in zijn appartement houden. Boylan zegt echter niet zonder de eekhoorn te kunnen omdat het beestje hem helpt te herstellen van een posttraumatische stressstoornis. De man redde het knaagdier vorig jaar toen de orkaan Matthew langs de kust van Florida trok. Sindsdien is hij erg gehecht geraakt aan de eekhoorn. Het diertje helpt Boylan met het overwinnen van de dagelijkse stress en uitdagingen. Daarnaast heeft de Amerikaan ook een doktersverklaring die aangeeft dat de eekhoorn hem emotioneel bijstaat. Het probleem ontstond toen de huisbaas Brutis ontdekte nadat de eekhoorn achterna werd gezeten door een hond. Boylan heeft zich inmiddels aangesloten bij een lokale mensenrechtenorganisatie om zijn zaak bij de rechter aan te vechten, aldus de Tampa Bay Times. Hoewel servicedieren wel in de wet zijn opgenomen, is het de vraag of een eekhoorn aan deze definitie voldoet. Mensen met een handicap hebben meestal wel recht op dieren als honden en kleine paarden. Ook duiven en apen worden in de Verenigde Staten erkend als servicedieren.

 

Lees ook:Vrouw gered van eekhoorn
Lees ook:Dronken eekhoorn richt ravage aan in Britse pub
Lees ook:Eekhoorn op het menu in Vlaams restaurant
Lees ook:Eekhoorncriticus belandt in ziekenhuis na aanrijding met eekhoorn
Lees ook:Britten gaan grijze eekhoorns ruimen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.