Eekhoorn op het menu in Vlaams restaurant

In restaurant ‘t Konijntje in het Vlaamse Kluisbergen kun je binnenkort bij wijze van experiment eekhoorn eten. De knaagdieren worden onder meer in een stoofpotje met whiskey of gegrild geserveerd. Volgens chefkok Jos Hubau is het serveren van eekhoorn volledig legaal. Hij bestelde het vlees naar eigen zeggen via een groothandel. Volgens de kok lijkt de smaak van eekhoorn veel op konijn. In het Verenigd Koninkrijk staan eekhoorns al langer op het menu van diverse eettentjes. Het gaat dan om grijze eekhoorns (Sciurus carolinensis), uit Noord-Amerika afkomstige exoten die aan de overzijde van de Noordzee op veel plaatsen de inheemse rode eekhoorn hebben verdrongen.

Lees ook:Britten gaan grijze eekhoorns ruimen
Lees ook:Twentse eekhoorns vallen uit de bomen
Lees ook:Vrouw gered van eekhoorn
Lees ook:Nieuwe exotische eekhoornsoort opgedoken in Eindhoven
Lees ook:Vroege Vogels start actie tegen Marktplaats

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.