Laatste orka geboren in SeaWorld San Antonio

Foto: Ed Schipul, Wikimedia Commons/CC BY-SA 2.0

Voor de laatste keer in de geschiedenis is een orka geboren in het SeaWorld-park in San Antonio (Texas). Het dierenpark besloot in maart 2016 te stoppen met het fokprogramma, maar de 25-jarige moederorka Takara was toen al zwanger. Het pasgeboren dier heeft nog geen naam, want het geslacht van de jonge orka is nog niet bekend. Een zwangerschap van een orka duurt zo’n anderhalf jaar. SeaWorld besloot te stoppen met het fokprogramma na kritiek van dierenrechtenorganisaties en een sterke daling van de kaartverkoop. De protesten werden vooral aangezwengeld door de film Blackfish (2013), een documentaire waarin misstanden met orka’s in gevangenschap aan de kaak werden gesteld. Blackfish laat oveertuigend zien dat orka’s dieren zijn die absoluut niet in gevangenschap thuishoren. SeaWorld heeft na de aanzwellende storm van kritiek die de film losmaakte beloofd om in 2017 met de omstreden orkashows te stoppen.

Lees ook:Beroemde orka Tilikum overleden
Lees ook:Geen orkashows meer in SeaWorld San Diego
Lees ook:Een controversiële orkafilm
Lees ook:Controversiële orkafilm in september naar Nederlandse bioscopen
Lees ook:SeaWorld stopt met fokken van orka’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.