Geen orkashows meer in SeaWorld San Diego

Foto: Ed Schipul, Wikimedia Commons 

SeaWorld gaat vanaf volgend jaar stoppen met het geven van de huidige orkashows in het park in de Californische stad San Diego. De beslissing is deels onder publieke druk genomen, maar komt ook voort uit de steeds strengere Californische wetgeving omtrent het houden en kweken van orka’s. In Orlando en San Antonio blijven de orkashows vooralsnog wel op het programma staan. Het imago van SeaWorld heeft een flinke deuk opgelopen door het verschijnen van de film Blackfish in 2013. De film laat zien dat orka’s geen dieren zijn die in gevangenschap thuishoren en plaats serieuze vraagtekens bij de manier waarop de dieren door SeaWorld worden gehouden. De film heeft de Amerikaanse pretparkketen ook commercieel behoorlijk wat schade berokkend, want het aantal bezoekers is sinds 2013 fors teruggelopen.

Lees ook:Laatste orka geboren in SeaWorld San Antonio
Lees ook:Beroemde orka Tilikum overleden
Lees ook:Controversiële orkafilm in september naar Nederlandse bioscopen
Lees ook:Een controversiële orkafilm
Lees ook:SeaWorld stopt met fokken van orka’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.