Een controversiële orkafilm

De afgelopen week had ik het genoegen om in het Amsterdamse Ketelhuis de persvoorstelling van de geruchtmakende documentaire Blackfish bij te mogen wonen. Een interessante film, die in de Verenigde Staten veel stof heeft doen opwaaien. Vooral omdat zeezoogdierenpark SeaWorld er niet echt goed vanaf komt in Blackfish en vooral geportretteerd wordt als een op geld beluste megacorporatie die weinig op heeft met het welzijn van de orka’s en hun trainers. Het vraagstuk dat centraal staat in deze film: hebben we als mensen het recht om wezens die in het wild vele kilometers per dag zwemmen en cognitief, sociaal en emotioneel weinig voor ons onderdoen een natuurlijk leven te ontzeggen en vooral te gebruiken voor eigen gewin en vermaak? Kijk voor een volledige recensie van Blackfish op www.cinemagazine.nl.

Lees ook:Controversiële orkafilm in september naar Nederlandse bioscopen
Lees ook:Laatste orka geboren in SeaWorld San Antonio
Lees ook:Beroemde orka Tilikum overleden
Lees ook:Geen orkashows meer in SeaWorld San Diego
Lees ook:Een spectaculair dino-avontuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.