EU-kip vaak besmet met ziekmakende bacteriën

Iedereen kent wel de door de Europese Unie gesubsidieerde reclamespotjes waarin kip wordt aangeprezen als het meest veelzijdige stukje vlees. Dat klopt, maar blijkbaar op een andere manier dan de EU het bedoeld heeft. De meeste kip die in Europa wordt verkocht is namelijk besmet met bacteriën die voedselvergiftiging kunnen veroorzaken als het vlees niet goed wordt verhit. Dat heeft het bureau voor voedselveiligheid van de Europese Unie gezegd. In een rapport dat woensdag verscheen bleek volgens wetenschappers dat 76 procent van de kip die in 2008 in slachthuizen werd onderzocht was besmet met campylobacter, terwijl ruim zestien procent was besmet met salmonella. De bacteriën kunnen diarree en koorts veroorzaken, maar worden meestal gedood door hitte. Volgens het bureau verschilt het aantal besmettingen per land. In Luxemburg was alle kip besmet met campylobacter, in Finland slechts vier procent.

Lees ook:Ruim vijfhonderd mensen besmet door salmonellazalm
Lees ook:Hond spoort ziekmakende bacterie met speels gemak op
Lees ook:Supermarkten willen meer verantwoord vlees in de schappen
Lees ook:Antibioticagebruik pluimveesector stijgt weer
Lees ook:Een op de vijf tekenbeten vindt plaats in stedelijke omgeving

Eén reactie op “EU-kip vaak besmet met ziekmakende bacteriën

  1. henk fisser

    ik vind dit niet heel toepasselijk de dieren moeten gewoon dood

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.