Supermarkten willen meer verantwoord vlees in de schappen

Supermarkten willen definitief af van de plofkip en de euroknallers. Ze gaan in de toekomst alleen nog vlees inkopen dat voldoet aan strengere eisen op het gebied van milieu, dierenwelzijn en het gebruik van antibiotica. Dat heeft het Centraal Bureau voor Levensmiddelenhandel bekendgemaakt. Van het vlees dat nu in de schappen ligt, voldoet nog zeker 90 procent nog niet aan bovenwettelijke eisen op het gebied van dierenwelzijn of milieu. Tot nu toe wilden de supermarkten geen strengere eisen stellen aan de boeren, vooral omdat bijna driekwart van het Nederlandse vlees direct naar het buitenland gaat. Maar nu vindt het Centraal Bureau voor Levensmiddelenhandel, onder meer door de druk van dierenrechtenorganisaties als Wakker Dier en Varkens in Nood, dat de supermarkten een eigen verantwoordelijkheid hebben en die ook moeten nemen door de ondergrens van de manier waarop vlees wordt geproduceerd op te trekken. Ze beloven daarbij ook dat de Nederlandse boeren een eerlijke prijs krijgen voor hun duurzame vlees.

Bron: NOS Nieuws

Lees ook:Groot deel kerstvlees dieronvriendelijk volgens Wakker Dier
Lees ook:Shell en AH gaan voor duurzamer varkensvlees
Lees ook:Wel meer, maar nog niet alle wilde vis in supermarkten duurzaam
Lees ook:Greenpeace pleit voor verbod op producten met bijengif
Lees ook:Wakker Dier blijft actievoeren tegen kiloknallers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.