Een op de vijf tekenbeten vindt plaats in stedelijke omgeving

Foto: André Karwath, Wikimedia Commons/CC BY-SA 2.5

Een tekenbeet is iets dat je vooral associeert met boswandelaars en andere types die veel tijd in de natuur doorbrengen. Maar dat beeld klopt niet helemaal. onderzoek van het RIVM en de Universiteit van Wageningen toont aan dat ruim een vijfde van de tekenbeten in de stad wordt opgelopen. Vierduizend mensen worden jaarlijks binnen het stedelijk gebied door een teek gebeten, zo blijkt uit de analyse. De helft van deze beten wordt opgelopen in stadsparken, terwijl 33 procent van de slachtoffers in de eigen tuin ten prooi valt aan de geleedpotige parasieten. In zo’n twee procent van de gevallen kan de beet de ziekte van Lyme veroorzaken. Volgens de onderzoekers dragen teken in het stedelijk gebied wel minder vaak de bacterie met zich mee die de ziekte kan veroorzaken.

Lees ook:Aantal gemelde tekenbeten blijft toenemen
Lees ook:Meer tekenbeten in 2015
Lees ook:Nog steeds veel ziekmakende teken in Nederland
Lees ook:Nieuwe tekenziekte ontdekt in Engeland
Lees ook:Nieuwe manier om teken te bestrijden gevonden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.