Ruim tweehonderd verwaarloosde pups gevonden in Tsjechië

Bij een fokker in Tsjechië zijn meer dan tweehonderd zwaar verwaarloosde honden bevrijd. De honden, waaronder veel chihuahua’s, werden aangetroffen in een oude eengezinswoning in de plaats Kamenice nad Lipou. De dieren zijn naar asiels in het hele land overgebracht. De veterinaire inspectie SVS bestempelde het incident als “buitengewoon ernstig.” De honden leefden in hun eigen uitwerpselen en hadden veel last van huid- en parasitaire ziekten. Dierenactivisten vechten al jaren tegen de illegale puppyhandel. Jonge honden van fokkerijen in Oost-Europa worden vaak voor veel geld in West-Europa verkocht. Of dit ook in deze zaak het geval was, is (nog) niet bekend.

Lees ook:Petitie aangeboden tegen illegale puppyhandel
Lees ook:Honderden pitbulls afgemaakt
Lees ook:Nederlanders adopteren vaker buitenlandse zwerfhond
Lees ook:Politie schiet hond neer in Oestgeest
Lees ook:89 hondjes in beslag genomen bij actie tegen illegale puppyhandel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.