Dode puppy door opsluiting in bagageruimte tijdens vlucht United Airlines

Een Amerikaanse senator heeft United Airlines om opheldering gevraagd na de even curieuze als vermijdbare dood van een puppy. De hond overleed in een vliegtuig nadat een stewardess opdracht had gegeven om een draagtas waarin een Franse buldog zat in het bagagevak boven de stoelen te stoppen. De hond overleefde die beproeving niet en stierf tijdens de vlucht van Houston naar New York. Het elfjarige baasje zei de stewardess nog te hebben gewaarschuwd. Een andere passagier sprak dat tegen en zei dat de medewerkster echt niet leek te beseffen dat een dier in de tas zat. Het gezin stelt dat de puppy ongeveer twee uur blafte (wat zowel andere passagiers als het personeel aan boord toch gehoord moeten hebben). Daarna werd het dier stil. Door de turbulentie moesten het meisje en haar moeder blijven zitten. De luchtvaartmaatschappij sprak in een verklaring over een misverstand. De stewardess zou niet hebben geweten dat een hond in de tas zat. Senator John Kennedy heeft United-directeur Scott Kirby per brief om tekst en uitleg gevraagd. De politicus stelt ook dat officiële cijfers uitwijzen dat er tijdens vluchten bij United meer dieren overlijden dan bij andere maatschappijen. Het incident bracht ook op de sociale media een golf van verontwaardiging teweeg.

Bronnen: De Telegraaf, CBS News

Lees ook:Vrouw met pauw geweigerd door United Airlines
Lees ook:Vrouw doodt puppy’s en stopt ze in de vriezer
Lees ook:Hond levend begraven in Engeland
Lees ook:Verdwenen Canadese hond die op verkkerde vlucht was gezet weer teruggevonden
Lees ook:Duitse Penny is en was de oudste hond ter wereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.