Tyrannosaurus Naturalis trekt veel bekijks op eerste dag

De Tyrannosaurus rex Trix is vandaag voor het eerst te zien in Naturalis. Een primeur die zeker niet ongemerkt voorbij is gegaan, want het is vandaag druk bij het Leidse museum. Tientallen mensen stonden trotseerden de rij voor de ingang om de fossiele resten van de beroemdste vleeseter uit de aardgeschiedenis te aanschouwen. Het gros van de bezoekers had al online kaartjes gekocht om lange wachttijden bij de kassa’s te vermijden. Trix is tot 5 juni volgend jaar te zien en gaat daarna een jaartje op wereldtournee. Eind 2018 komt de dinodame terug en krijgt ze een vaste plek in een zaal van een nieuw gebouw van Naturalis. Onderzoekers van het Naturalis Biodiversity Center groeven de T-rex in 2013 op in de Amerikaanse staat Montana. Naturalis is het enige museum buiten Noord-Amerika dat een T-rex in zijn collectie heeft. Zelf mijd ik de drukte nu even en ga ik later dit jaar of begin volgend jaar wel een keer kijken in Leiden. Want zien wil ik een van de  dierlijke idolen uit mijn jeugdjaren zeker…

Lees ook:Leidse Tyrannosaurus gaat volgend jaar op wereldtoernee
Lees ook:Skelet Tyrannosaurus aangekomen in Leiden
Lees ook:Tyrannosaurus bijna klaar voor reis naar Leiden
Lees ook:Mogelijk ook skeletten van Triceratops naar Naturalis
Lees ook:Trix zorgt voor uitverkocht Naturalis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.