Tyrannosaurus bijna klaar voor reis naar Leiden

Trix, de Tyrannosaurus rex die in 2013 is gevonden in de Amerikaanse staat Montana, is bijna klaar om af te reizen naar Leiden. Vanaf 10 september is de imposante roofdino daar te zien in Naturalis. De resten van de gigantische vleesetende dinosauriër zijn in de Verenigde Staten geprepareerd, onderzocht en opgebouwd door Amerikaanse deskundigen, in nauw overleg met de aan Naturalis verbonden paleontoloog Anne Schulp. Tijdens de expositie gaan de bezoekers 66 miljoen jaar terug in de tijd, naar het einde van het dinosaurustijdperk. Trix vormt het hoogtepunt en zal zo worden opgesteld dat de bezoekers heel dicht in de buurt van de machtige oerrover kunnen komen. Het exemplaar dat in Naturalis komt te staan is van de drie meest complete Tyrannosaurusskeletten ter wereld. In Naturalis zal straks de echte schedel bevestigd zijn aan het echte skelet, een bijzonderheid volgens het onderzoeksmuseum. Omdat de schedel van een Tyrannosaurus rex loodzwaar is, wordt die vaak niet op het skelet vastgemaakt, maar apart geëxposeerd.

Lees ook:Leidse Tyrannosaurus gaat volgend jaar op wereldtoernee
Lees ook:Skelet Tyrannosaurus aangekomen in Leiden
Lees ook:Tyrannosaurus rex waarschijnlijk naar Nederland
Lees ook:Tyrannosaurus Naturalis trekt veel bekijks op eerste dag
Lees ook:Trix zorgt voor uitverkocht Naturalis

Eén reactie op “Tyrannosaurus bijna klaar voor reis naar Leiden

  1. Jules Vismale

    Misschien is het maar goed dat de tyrannosaurus rex niet terug gekloond kan worden! In een tekenfilm ‘Challenge of the Gobots’ (robots die zich veranderen in auto’s, vliegtuigen, wapens, dieren etc. net de Transformers) met als episode ‘Destroy All Guardians’ had een Japanse geleerde met een soort van gammastraal een gekloonde tyrannosaurus en daarnaast een brontosaurus en een pteranodon to leven gewekt waarna de drie dinosaurussen in drie versterkt, kwaadaardige en vernielzuchtige Godzilla’s veranderen; Ichida, Jerigan en Kaitudan! Ze waren toen compleet onverslaanbaar en daarna vernielden zij een complete Japanse stad als waren Ichida, Jerigan en Kaitudan een soort van levende atoombommen!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.