Leidse Tyrannosaurus gaat volgend jaar op wereldtoernee

Het skelet van ‘Trix’, de Tyrannosaurus rex die nu in het Leidse Naturalis te zien is, gaat vanaf eind volgend jaar op wereldtournee. Het skelet en delen van de tentoonstelling T. rex in Town gaan naar Barcelona, Parijs en daarna naar het Chinese Macau. Als de 66 miljoen jaar oude dinosauriër op reis is, start Naturalis met de grote verbouwing van het museum. De bedoeling is dat het vernieuwde Naturalis in 2018 de deuren zal openen. Trix zal een ereplaats krijgen in het nieuwe museum. De huidige expositie is overigens een succes: sinds de opening van de tentoonstelling op 10 september hebben ruim 115.000 mensen oog in oog gestaan met de vleesetende dino.

Lees ook:Trix zorgt voor uitverkocht Naturalis
Lees ook:Skelet Tyrannosaurus aangekomen in Leiden
Lees ook:Levensgrote dinosauriërs naar Venlo
Lees ook:Tyrannosaurus bijna klaar voor reis naar Leiden
Lees ook:Tyrannosaurus rex waarschijnlijk naar Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.