Skelet Tyrannosaurus aangekomen in Leiden

Trix, het grotendeels complete skelet van de in de Amerikaanse staat Wyoming opgegraven Tyrannosaurs rex, is vandaag aangekomen bij Naturalis in Leiden. Daar zal het geraamte vanaf 10 september te zien zijn voor het Nederlandse publiek. De vrachtwagen met de botten van de vleesetende dinosauriër reed vrijdagochtend onder politiebegeleiding van Schiphol naar Leiden. Daar werd hij op de Beestenmarkt verwelkomd door zo’n 1500 mensen, vooral schoolkinderen. Ook de bekende tv-bioloog Freek Vonk en Naturalis-paleontoloog Anne Schulp waren aanwezig. Daarna ging de tocht naar het museum, waar directeur Edwin van Huis en burgemeester Henri Lenferink Trix officieel welkom heetten. Het Leidse T-rex-skelet is het enige exemplaar dat buiten de Verenigde staten te zien is.

 

Lees ook:Tyrannosaurus bijna klaar voor reis naar Leiden
Lees ook:Maden in lichaam Freek Vonk tevoorschijn gekomen
Lees ook:Leidse Tyrannosaurus gaat volgend jaar op wereldtoernee
Lees ook:Tyrannosaurus Naturalis trekt veel bekijks op eerste dag
Lees ook:Zenuwen in onderarm Freek Vonk zwaar beschadigd na haaienbeet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.