Dassenburcht bij A27 Utrecht botst met wegverbredingsplannen

Foto: CC BY 2.0, Wikimedia Commons/CC BY 2.0

Naast de A27 bij Utrecht is een dassenburcht gevonden. Omdat de das een beschermde diersoort is, kan de vondst volgens regio-omroep RTV Utrecht gevolgen hebben voor de geplande verbreding van de snelweg. Om dat plan tot uitvoer te brengen, moet namelijk eerst een stuk bos rondom de burcht worden gekapt. De dassenwoning is gevonden door de beheerder van het gebied. Dat de burcht bewoond is, blijkt uit camerabeelden waarop minstens één das is te zien. De vondst betekent niet dat de wegverbreding definitief van de baan is. Maar Rijkswaterstaat moet wel aantonen waarom de bomenkap echt nodig is. Vervolgens moet er worden besloten wat er met de dassen moet gebeuren, zegt de actiegroep Vrienden van Amelisweerd. Uiteindelijk zal het er toch wel weer op uitdraaien dat de dieren moeten wijken voor de economische en infrastructurele ‘vooruitgang’. De verkiezingen hebben immers weer bewezen dat dit, in combinatie met de door contemporaine xenofobie gevoerde weerzin tegen alle niet-westerse elementen binnen onze samenleving, grosso modo toch de belangrijkste agendapunten zijn van de gemiddelde Nederlandse burger.

Lees ook:Dassenburcht Wapserveen weer bewoond
Lees ook:Dassenburcht vernield door motorcrossers
Lees ook:‘Dassenburchtcrossers’ Drenthe gepakt
Lees ook:Afschieten Britse dassen gestaakt
Lees ook:Graafmachine vernielt 57 jaar oude dassenburcht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.