Dassenburcht Wapserveen weer bewoond

De dassenburcht bij het Drentse Wapserveen is gelukkig weer bewoond. Dat maakte boswachter André Donker recentelijk bekend. Donker signaleerde een mannetje en twee vrouwtjes bij de burcht. Volgens de boswachter zijn met de rust ook de dieren weer teruggekeerd. In maart raakte de burcht ernstig beschadigd, toen motorcrossers de verblijfplaats van de dassen vrij respectloos gebruikten als springschans. Oorspronkelijk huisden er acht exemplaren in de burcht. Donker trof enkele weken geleden al sporen aan, maar verwachtte de dassen pas in het najaar weer terug op hun oude stek.

Lees ook:Dassenburcht vernield door motorcrossers
Lees ook:‘Dassenburchtcrossers’ Drenthe gepakt
Lees ook:Teruggekeerde dassen zijn hun leven niet zeker
Lees ook:Afschieten Britse dassen gestaakt
Lees ook:Zeearenden nestelen in Lauwersmeergebied

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.