Graafmachine vernielt 57 jaar oude dassenburcht

Foto: Peter Trimming, Wikimedia Commons/CC BY 2.0

Een graafmachine heeft dinsdag een bekende dassenburcht aan de zuidrand in Maastricht vernield. Het bouwwerk was al sinds 1960 bewoond. De actie vond plaats bij onderhoud dat werd uitgevoerd in opdracht van het waterschap. De machinist zag de begroeide dassenburcht over het hoofd, zegt een woordvoerder van het waterschap. Onderzocht wordt of de machinist wel goed was geïnformeerd over het bestaan van de burcht. Of de dieren die in de burcht zaten het overleefd hebben, is niet nog niet duidelijk. De werkzaamheden zijn voorlopig stilgelegd, terwijl de dassenburcht de komende dagen ook goed in de gaten zal worden gehouden. Stichting Das & Boom is geschrokken van het incident in Zuid-Limburg.” Juist rond deze tijd krijgen veel dassen jonkies. Het verstoren of vernielen van een dassenburcht is bovendien ook in strijd met de wet”, zo laat een woordvoerder van de organisatie weten tegenover De Limburger.

Lees ook:Limburgse dassenburcht volgestort met gier
Lees ook:‘Dassenburchtcrossers’ Drenthe gepakt
Lees ook:Dassenburcht Wapserveen weer bewoond
Lees ook:Das & Boom gaat procederen tegen natuurbeleid Bleker
Lees ook:Zak met dode lammetjes gevonden in Wapenveld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.