Dassenburcht vernield door motorcrossers

Foto: Wikimedia Commons
Een van de grootste dassenburchten van Nederland, in het Drentse Wapserveen, is ernstig beschadigd door motorcrossers. De burcht werd gebruikt als springschans en is daardoor enorm toegetakeld. Dat maakte Natuurmonumenten bekend. Volgens woordvoerder en boswachter André Donker hebben onverlaten een crossbaan aangelegd in het bos. “De crossers hebben een pad van een meter breed uitgesleten in de bosgrond en daarbij de burcht niet ontzien.” Het is niet bekend of er ook dieren zijn omgekomen. In de burcht huisden ongeveer acht volwassen exemplaren en een onbekend aantal jongen. Donker vermoedt dat de meeste dassen zijn gevlucht door het lawaai van de motoren. Eén vrouwtje bleef achter met haar jongen. Donker heeft dit bij de provincie gemeld, die handhaver is van de natuurwetgeving. Na een week rust wil Donker controleren of de dassen weer zijn teruggekeerd. “Desnoods plaatsen we infraroodcamera’s om te zien of de dieren hun oude burcht weer hebben opgezocht.”

Lees ook:Dassenburcht Wapserveen weer bewoond
Lees ook:‘Dassenburchtcrossers’ Drenthe gepakt
Lees ook:Teruggekeerde dassen zijn hun leven niet zeker
Lees ook:Herplaatste dassen Ede vergiftigd
Lees ook:Dassenburcht bij A27 Utrecht botst met wegverbredingsplannen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.