Amerikaanse school: Monster van Loch Ness bestaat

Creationisten, het zijn vreemde mensen. Ondanks een overdaad aan bewijzen willen ze nog steeds niets weten van de evolutietheorie en houden ze vast aan het fantastische verhaal dat God de wereld in zes dagen schiep. Nu wordt zelfs het Schotse icoon Nessie door de Bijbelvererende fanatici ingezet om de scheppingstheorie te onderbouwen. Het plaatselijke bureau van toerisme in Loch Ness zal er blij mee zijn, maar een groot deel van de onderwijswereld reageert met afgrijzen op een nieuw schoolboek dat in de moerasstaat Louisiana is opgedoken. In het werk wordt namelijk glashard beweert dat er geen enkele twijfel bestaat over de echtheid van het Monster van Loch Ness. De conclusie van deze constatering: aangezien Nessie een plesiosauriër is en blijkbaar nog springlevend rondzwemt in de wateren van Loch Ness, kunnen reuzenreptielen als de dinosaurussen nooit tientallen miljoenen jaren geleden zijn uitgestorven of ontstaan. Het boek beweert bovendien dat het bestaan van Nessie onomstotelijk is vastgesteld met sonar (wat niet klopt) en dat daarmee het sluitende bewijs is geleverd dat de evolutietheorie niet klopt. Want hoe kan een prehistorisch reuzenreptiel anders nu nog bestaan? Tja, zo lust ik er nog wel een paar…

Lees ook:Het monster van Loch Ness: mythe of overlevende uit de prehistorie?
Lees ook:‘Monster Loch Ness is grote vis’
Lees ook:Monster van Loch Ness te zien op Google Earth?
Lees ook:Russen azen op potentieverhogende garnalen
Lees ook:IJsland heeft eigen Nessie

Eén reactie op “Amerikaanse school: Monster van Loch Ness bestaat

 1. Johan

  Wat een onzin inderdaad. Aan de ene kant is het wel grappig om te zien hoe die creationisten zich in allerlei bochten wringen om zich toch vast te klampen aan hun geloof, terwijl de wetenschap er steeds meer fundament onder vandaan hakt. Dat hele creationisme is een soort hybride tussen stukjes pseudowetenschap, en religie. Maar ze gebruiken alleen de stukjes wetenschap die hun verhaal onderschrijven. In plaats van feiten te bekijken, en dan tot een conclusie te komen, hebben ze al een conclusie, en zoeken ze er vervolgens feiten bij. Feiten die niet stroken met hun conclusie, worden als onzin afgedaan. Enerzijds grappig, maar aan de andere kant ook diep triest.

  Je moet toch wat om de kindertjes te hersenspoelen, zodat ze gaan geloven in de almachtige God, die de wereld in 6 dagen schiep.

  Volgens datzelfde verhaal stammen we allen af van Adam en Eva, die op incestueuze wijze voor de gehele mensheid zouden hebben gezorgd. Hoe kunnen twee mensen anders miljarden mensen voortbrengen? Tussentijds zijn er nog meerdere inteeltslagen geweest, bijvoorbeeld die van Noach, die, samen met zijn vrouw en zonen, als enige de zondvloed overleefde. Hoe hieruit de volledige huidige mensheid is ontstaan, inclusief chinezen, negers, indianen, europeanen, …? Tja… Bijzonder dat mensen nog steeds in deze fabeltjes geloven.

  Het is van die creationisten ook bijzonder kort door de bocht om te stellen dat de evolutieleer niet zou kloppen, omdat er nog een plesiosaurus zou leven. Het enige dat dan niet zou kloppen, is de theorie dat deze dieren 65 miljoen jaar geleden uit zijn gestorven. Dat lijkt mij volledig los te staan van de evolutietheorie. Maar goed, die mensen zijn volgens mij ook niet al te snugger. :)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.