IJsland heeft eigen Nessie

Volgens een speciale beoordelingscommissie zijn de in 2012 geschoten beelden van een IJslandse variant op het Monster van Loch Ness ‘authentiek’. Het filmpje werd in februari 2012 vanuit een raam gemaakt door Hjörtur E. Kjerúrlf. Op de beelden is te zien hoe een groot, ogenschijnlijk slangachtig wezen zich door het meer beweegt. Het beest zou gelijkenissen vertonen met het monster uit een plaatselijke mythe. Het wezen zou onder het wateroppervlak leven en mensen eten. Verhalen over het schepsel doken voor het eerst op in de veertiende eeuw. De beelden werden in 2012 in recordtijd meer dan acht miljoen keer bekeken, waarna plaatselijke autoriteiten prompt een onderzoekscommissie oprichtten in om te oordelen over de authenticiteit van de video. De uitslag van een recente stemming is dat een nipte meerderheid van de commissieleden denkt dat de beelden echt zijn. Sceptici denken dat de ‘onderzoekscommissie’ zich vooral heeft laten leiden door toeristisch-economische motieven en minder door de wens tot waarheidsvinding.

Lees ook:Monster van Loch Ness te zien op Google Earth?
Lees ook:Tyson Foods ontslaat medewerkers na kippenmishandeling
Lees ook:Octopussen reageren op HD-tv
Lees ook:Geen livebeelden meer op vossenwebcam
Lees ook:UFO-jager ziet versteende leguaan op Mars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.