Monster van Loch Ness te zien op Google Earth?

Een internetspeurder zegt het monster van Loch Ness gespot te hebben op satellietbeelden van Google Earth. Volgens Jason Cooke is de 20 meter lange mysterieuze vorm in het water het legendarische monster. “Ik kon het niet geloven. De gedaante ziet er precies uit zoals het beest vaker beschreven is,” zo vertelde hij tegen de krant The Sun. Adrian Shine, een onderzoeker die zich verwoed bezighoudt met de verhalen rond het monster, noemt de nieuwe beelden erg interessant en staat te popelen om ze verder te bestuderen. Al sinds 1933 gaat het verhaal van het monster de wereld rond. Wetenschappers doen het af als een moderne mythe en zeggen dat de foto’s die af en toe opduiken in scène zijn gezet. Minder sceptische individuen denken daarentegen dat het om een soort plesiosaurus gaat.

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Het monster van Loch Ness: mythe of overlevende uit de prehistorie?
Lees ook:IJsland heeft eigen Nessie
Lees ook:Reuzenpijlinktvis in natuurlijke omgeving gefilmd
Lees ook:Zeldzame Javaanse neushoorns gefilmd
Lees ook:Wilde kat wel, maar lynx nog niet terug in Nederland

3 reacties op “Monster van Loch Ness te zien op Google Earth?

 1. guido

  flauwekul !!!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Frank Heinen

  Ik ben zelf ook nogal sceptisch over dit ‘nieuwe bewijs’. Eerdere foto’s bleken ook allemaal (soms goede) vervalsingen of veel te vaag te zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Genna

  Ik geloof er wel in…toen ik jaartje of 6 was..zag ik eens heen ver in de zee iets slangen bewegingen maken..ik dacth dat het een slang was..tot ik net las over loch ness..wat ik zag lijkt precis zolas ik het op foto’s zie..miss bestaan ze wel echt..

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.