Warmste plek in Grote Oceaan ontdekt

Hoewel er ook op land plekken zijn waar de temperaturen tot verzengende hoogten (denk bijvoorbeeld aan het Amerikaanse Death Valley) kunnen stijgen, kan het in zee plaatselijk nog een stuk heter zijn. Zo claimen Duitse wetenschappers van het Federaal Instituut voor Geowetenschappen en Natuurlijke Hulpbronnen (BGR) in de buurt van de eilandengroep Vanuata op een diepte van 1850 meter een plek te hebben gevonden waar het kwik kan oplopen tot 378 graden Celsius. Voor de Grote Oceaan is dat een record. Wereldwijd is alleen in de Atlantische Oceaan nog een warme plek bekend: daar is het 403 graden. Of er (veel) leven voorkomt in deze oceanische bakoven blijft vooralsnog een raadsel.

Lees ook:Winter van 2015 net niet goed voor warmterecord
Lees ook:Net missen klimaatdoelen van Parijs kan al grote gevolgen hebben
Lees ook:2017 op een na warmste jaar sinds 1880
Lees ook:Drie nieuwe diersoorten ontdekt in Nieuw-Zeelandse grot
Lees ook:Zeer koude Pinksteren in Nederland, warmste aprilmaand ooit wereldwijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.