Zeer koude Pinksteren in Nederland, warmste aprilmaand ooit wereldwijd

Sinds 1951 is Pinksteren niet meer zo koud verlopen als op beide pinksterdagen van 2016, meldt weerdienst Weeronline. Op zondag en maandag kwamen de maxima in De Bilt uit op respectievelijk 12,1 en 13,6 graden. Daarmee komt de gemiddelde maximumtemperatuur over beide pinksterdagen op 12,9 graden. Sinds het begin van de weermetingen is het met Pinksteren slechts vijf keer kouder geweest dan dit jaar. Afgelopen april was volgens NASA-cijfers daarentegen wereldwijd de warmste aprilmaand die ooit is gemeten. Gemiddeld lag de temperatuur op aarde 1,11 graden Celsius hoger dan het langjarig gemiddelde dat werd gemeten tussen 1951 en 1980. Volgens NASA is het de zevende maand op rij die als ‘warmste ooit’ wordt geregistreerd en het is de derde keer dat de marge waarmee het langjarige gemiddelde wordt overstegen, een recordhoogte bereikt. Klimaatexperts denken nu al dat 2016 de boeken in zal gaan als het warmste jaar ooit.

Lees ook:2017 op een na warmste jaar sinds 1880
Lees ook:Winter van 2015 net niet goed voor warmterecord
Lees ook:Zomer 2015 heetste ooit gemeten
Lees ook:Eikenprocessierups ontwikkelt zich in recordtempo
Lees ook:Kou wordt jonge Afrikaanse pinguïns fataal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.